Român, depistat la frontieră cu o mașină furată din Belgia: „Am împrumutat-o de la un prieten din Germania”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un autoturism marca Mercedes-Benz, în valoare de 4.000 de euro, căutat de autorităţile din Belgia.

În data de 11 iulie, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat cetăţeanul român L.R., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Ialomiţa, conducând un autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Belgia.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile germane.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Belgia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten din Germania, proprietar al autoturismului, fără a-i pretinde nimic în schimbul împrumutului, având intenţia ca la întoarcere, să înapoieze maşina proprietarului.

Mijlocul de transport, în valoare de 4.000 euro, va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul S.T.P.F Arad. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!