Skip to content

Român din SUA, condamnat la 11 ani de închisoare pentru comiterea a zeci de spargeri în locuințe

Tânărul care a comis cel puțin 25 de spargeri în locuințe în districtul Spotsylvania, statul Virginia, unele dintre ele după ce a colaborat cu poliția ca informator, a fost condamnat vineri, 6 aprilie, la 11 ani de închisoare.

Damian Arnăutu, de 20 de ani, român rezident în Spotsylvania, a fost arestat la sfârșitul lui 2016 după un șir de spargeri comise în district. Detectivii din Spotsylvania l-au identificat pe Arnăutu ca suspect după ce au găsit la amanet o parte dintre bunurile furate.

După arestarea sa, Arnăutu a mărturisit că a comis și alte spargeri în Spotsylvania și Fredericksburg, infracțiuni pe care poliția nu i le-a atribuit inițial lui. De asemenea, românul a indicat și alți cinci tineri care au fost complici la o parte dintre furturi.

Foto FB: Damian Arnăutu

Ca parte a activității sale de informator, Arnăutu a mers cu detectivii prin întreg districtul, arătându-le case pe care el și ceilalți le-au spart. Bijuterii, haine, medicamente, colecții rare de monede și 25 de arme au fost printre bunurile furate.

Complicii, Tyreic L. Shepherd, Rahnique E. Hansley, Terrell Anthony Turner, Khyrii J. Long și Andrew P. Ramnarine, toți din Spotsylvania, au fost condamnați cu diverse acuzații și au primit sentințe cuprinse între patru luni și peste patru ani de închisoare.

Este posibil ca Arnăutu să primească și mai mulți ani de închisoare marți, 10 aprilie, când când va fi prezentat judecătorilor de la tribunalul din Fredericksburg. Tânărul va fi judecat pentru comiterea a 18 spargeri, potrivit fredericksburg.com.