Un român în vârstă de 31 de ani a fost extrădat din Columbia în Statele Unite, conform unui comunicat de presă al procurorilor americani din Albany, statul New York.

Pe 21 decembrie 2018 a început urmărirea penală împotriva lui Gheorghe Cîrstea, anchetatorii acuzându-l că în 2015 a furat mai multe coduri PIN și date bancare ale unor persoane care foloseau bancomate în zona metropolitană a orașului Albany.

Pe 30 martie 2018, Cîrstea a fost arestat de poliția columbiană pe când călătorea prin Bogota. În octombrie el a fost extrădat și acum așteaptă în arest procesul.

Cîrstea ar fi comis ilegalitățile în perioada august – octombrie 2015 împreună cu un alt român, Ilie Sitariu.

Sitariu a fost arestat în septembrie 2015 și a pledat vinovat două luni mai târziu, fiind condamnat la doi ani de închisoare în mai 2017.

Dacă va fi găsit vinovat, Cîrstea va face până la cinci ani de închisoare și va plăti o amendă de până la 250.000 de dolari.

Un alt român a fost condamnat la patru ani și zece luni pentru fraude similare.

Ionel Mureșanu are 18 ani și este din Craiova. El a fost condamnat pe 19 decembrie 2018 pentru posesie și folosire de carduri bancare contrafăcute și furt calificat. Va fi deportat în România după ispășirea pedepsei.

Mureșanu, împreună cu un prieten minor, făceau parte dintr-un grup infracțional care călătorea prin America și plasa dispozitive de tip skimming la bancomatele din Nashville, Tennessee; Atlanta, Georgia; Kansas City, Missouri, dar și în Illinois.

El a fost arestat în mai 2018 de polițiștii din Oshkosh, Wisconsin, după ce aceștia au primit niște informații de la colegii lor din Tennessee.

În momentul arestării Mureșanu (foto) avea asupra lui 80 de carduri contrafăcute. Alte 14 erau la prietenul său minor.

Craioveanul a declarat la proces că lua un sfert din ceea ce extrăgea cu fiecare card bancar și a obținut aproape 30.000 de dolari într-o singură acțiune.

Acest tip de infracțiuni pare a fi pe placul românilor din Statele Unite. 

Tot pe 19 decembrie 2018, românca Valentina Marinkovic în vârstă de 18 ani, a fost acuzată de procurorii din Fort Wayne, statul Indiana, de fraude financiare și posesie de dispozitive de tip skimming.

A scos ilegal din conturile victimelor peste 32.000 de dolari.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?