Skip to content

Român prins la frontieră cu permis de conducere slovac fals: „L-am cumpărat cu 3.800 de euro”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere și un permis de rezidență  false.

Luni, 3 august, în jurul orei 13.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român S.S, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate un permis de conducere și unul de rezidență, ambele având însemnele autorităţilor din Slovacia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de la persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 3.800 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Comisar-șef de poliție, arestat pentru ajutorul dat la înmatriculări și permise