Skip to content

Român, prins la frontieră cu un autoturism furat din Olanda: „E al firmei la care lucrez”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora – Moravița, județul Timiș, au depistat la controlul de frontieră un autoturism marca Toyota model Land Cruiser, căutat de autorităţile din Olanda.

În data de  27 noiembrie 2018, ora 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră un cetăţean român, G.P., la volanul unui autoturism marca Toyota, model Land Cruiser.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date Interpol ca fiind furat din Olanda.

Bărbatul în cauză a declarat că autoturismul aparține companiei pentru care lucrează în Olanda şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi căutat de autorităţi.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 80.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.