Româncă din Italia, rănită într-un atac mafiot la Roma. Iubitul ei italian a fost împușcat în cap

O româncă a fost rănită, iar concubinul ei italian a fost împuşcat în cap într-un atac armat comis în faţa unei grădiniţe din cartierul Magliana situat în zona de sud a Romei. Bărbatul, un cunoscut mafiot italian, a murit la spital.

Atacul s-a produs joi dimineaţa, 10 ianuarie, în jurul orei 8.50, în faţa grădiniţei „Mais e Girasole”, unde cei doi îşi lăsaseră copiii, scrie site-ul Roma Today, citat de Adevărul.

În momentul în care bărbatul s-a urcat în maşină, în care se afla şi românca, un scuterist cu bluză neagră şi faţa acoperită s-a apropiat de ei şi a tras asupra lor 3 focuri de armă, împuşcându-l în cap pe italian şi rănind-o în zona şoldului pe româncă.

Atât femeia, cât şi concubinul ei au fost transporaţi la spitalul San Camillo, păziţi de un echipaj de poliţie, şi internaţi la secţia de terapie intensivă.

Bărbatul nu a supravieţuit, însă starea româncei este stabilă.

Trăgătorul a dispărut, pentru căutarea lui, poliţiştii italieni declanşând ample căutări, inclusiv cu elicoptere care au survolat în zonă.

Atacul i-a speriat pe angajaţii grădiniţei, însă după cum au declarat presei, copiii nu şi-au dat seama ce se întâmplă, aparţinătorii lor sosind, însă, imediat după apariţia ştirii, să îşi ia copiii.

„Am văzut ştirea la televizor şi am recunoscut intrarea şcolii. Am venit să-mi iau nepotul. Toţi cei care locuiesc în cartier sunt tulburaţi”, a spus bunicul unui copil, citat de romatoday.it.

„Am auzit focurile de armă, dar am crezut iniţial că erau încă petarde de Anul Nou”, a spus un alt martor. „Am crezut că a fost un puşti care s-au distrat cu petarde”, a spus un alt martor.

„A fost o împuşcătură, apoi alte două, urmate de cereri de ajutor”, a explicat un alt locuitor din zonă.

Potrivit presei italiene, concubinul româncei, Andrea Gioacchini, 34 ani, vizat de atacul mafiot, este un personaj cunoscut în lumea interlopă, având condamnări pentru trafic de droguri, crimă, şantaj, vătămare corporală şi deţinere ilegală de arme.

Acesta a fost implicat, în 2013, în cazul extorcării unui om de afaceri de 36 ani, proprietar al unei companii care activează în dezvoltarea, proiectarea, construcţia şi gestionarea sistemelor fotovoltaice.

În acel dosar, în care a fost condamnată şi Tamara Pisnoli, fostă soţie a fotbalistului Daniele De Rossi, mijlocaşul Romei. Pentru acea faptă, Gioacchini a fost condamnat, la 22 decembrie 2015, la 8 luni de detenţie.

error: ?