Skip to content

Români, blocați pe un aeroport londonez din cauza anulării unui zbor Wizz Air

Mai mulți români au fost blocați pe aeroportul londonez Luton, după ce un zbor Wizz Air a fost anulat pe ruta Londra-Arad. Ei au fost relocați către alte zboruri cu destinația România, a transmis Ministerul Afacerilor Externe pentru Știrile TVR.

Ambasada României la Londra a întreprins de urgență demersuri pe lângă compania aeriană pentru identificarea de soluții și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile.

Misiunea diplomatică s-a asigurat că cetățenii români au primit apă și vouchere pentru mâncare.

După toate aceste demersuri, pasagerii cursei Wizz Air au fost relocați către alte zboruri cu destinația România.

Doi diplomați români din cadrul ambasadei au menținut permanent legătura cu cetățenii români și cu reprezentanții companiei aeriene.

De asemenea, pe aeroportul londonez Stansted au rămas blocați mai mulți cetățeni români după ce aeronava Ryanair cu care trebuiau să ajungă la Budapesta nu a mai decolat. Grupul este format din elevi ai unui liceu din Oradea care au participat la un program educaţional și care urmează să se întoarcă în România cu un autocar.

“În ceea ce priveşte situaţia grupului de cetăţeni români aflaţi pe aeroportul Stansted, precizăm faptul că acestora le-a fost asigurată cazarea de către Universitatea Cambridge, instituţie în cadrul căreia grupul de cetăţeni români a participat la un program educaţional. Cetăţenii români urmează să îşi continue călătoria către România, în cursul zilei de mâine (duminică – n.r.), cu un autocar pus la dispoziţie de universitate”, se menţionează în comunicat.

MAE reamintește că românii care se confruntă cu astfel de situații pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord:

+44 20 76027328;

+44 20 7602 9833;

+44 20 7603 6694;

+44 20 76025193;

+44 20 7603 0572;

+44 20 7602 2065.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii call center în regim de permanență.

Numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335.