Skip to content

România, cel mai important avans al lucrărilor de construcții din UE

România a înregistrat în decembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În decembrie, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 0,6% în UE şi au stagnat în zona euro. Cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în România (4,5%), Franţa (4,2%) şi Ungaria (3,9%), iar cel mai semnificative scăderi în Slovacia (minus 5,5%), Spania (minus 4,4%) şi Bulgaria (minus 3%).

În ritm anual, lucrările de construcţii au urcat cu 0,5% în zona euro şi cu 1,5% în Uniunea Europeană, în decembrie comparativ cu perioada similară din 2016.

Cel mai semnificativ avans lunar al lucrărilor de construcţii s-a înregistrat în Ungaria (35%), Slovenia (21,2%) şi Polonia (18,3%), cele mai importante scăderi fiind raportate în Spania (minus 13,4%) şi Bulgaria (minus 4,1%).

România a înregistrat în decembrie un avans anual de 10,6%, comparativ cu o scădere de 5,9% în noiembrie, informează Agerpres.

România pe LOCUL AL DOILEA în lume ca număr de emigranți. Suntem depășiți doar de Siria

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!