Skip to content

România, denigrată în străinătate chiar de oamenii plătiți din bani publici să ne reprezinte

România este denigrată în afara granițelor chiar de oamenii pe care îi plătim din bani publici să ne reprezinte acolo, a declarat ministrul Turismului, Mircea Dobre, pentru Libertatea.ro.

Potrivit oficialului, turismul românesc are de suferit tocmai din această cauză, pentru că noi, în loc să organizăm evenimente prin care să informăm lumea despre cât de frumoasă este țara noastră, o vorbim de rău.

„Sunt convins că se vorbește urât de România în afară și mi s-a demonstrat acest lucru de oameni politici care reprezintă statul român peste granițe și sunt plătiți de statul român”, a declarat ministrul. Acesta a dat vina pe europarlamentarii români prezenți la Bruxelles pe care spune că i-a auzit personal terfelind imaginea României.

„Sunt parlamentari români și îi vedeți cum vorbesc despre România. Am avut o întâlnire cu acești europalamentari când am fost la Bruxelles, acum mai puțin de o lună, în care am discutat despre acest subiect. Le-am spus că reprezintă o țară acolo, inclusiv partidul din care fac parte, că-i de centru-stânga, că-i de centru-dreapta de ce vreți voi”,a mai spus Mircea Dobre.

Ministrul Turismului nu a înțeles care este scopul final al celor care fac acest lucru, mai ales că o bună parte dinte ei tot în țara pe care o denigrează se întorc.

„Poate sunt unii care cred că vor rămâne europarlamentari o viață întreagă, dar nu va fi așa, pentru că toate funcțiile sunt efemere. Tot în țară se vor întoarce. Dar dacă vor face rost în afara țării, nu am nimic împotrivă, cui îi e mai bine în afara României să se ducă liniștit. Nu am nici o problemă din acest punct de vedere, mă refer la acești oameni politici”, a afirmat ministrul.

Potrivit lui, din cauza unui astfel de comportament, turiștii străini nu prea calcă pe la noi, pentru că au în minte o imagine eronată a țării noastre. Acesta chiar a dat exemplul Croației care la începuturile ei turistice a organizat infotripuri cu câteva sute de junrlaiști din Franța, ca mai apoi să devină foarte cunoscută pe plan european după ce s-au scris câteva mii de articole.

Tototdată, ministrul a mai spus că România face eforturi în a copia oarecum acest model, organizând info-trip-uri cu ambasadori din diferite țări, prin care să le arate acestora cât de frumoasă este țara noastră.

Premierul TUDOSE cheamă acasă românii plecați la muncă în străinătate: ”Vă așteptăm cu drag, aveți de ce să vă întoarceți”