Skip to content

România intenționează să ia măsuri împotriva Facebook

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a lansat duminică, pe Facebook, o consultare pe tema restricţionării accesului la reţeaua de socializare sau penalizarea prin restrângerea facilităţilor oferite de platformă, potrivit Agerpres.

„În ultimii ani, un număr de utilizatori din România ai reţelei de socializare Facebook, persoane fizice sau entităţi private, reclamă restricţionarea accesului la reţea sau penalizarea prin restrângerea facilităţilor oferite de platformă, acestea generând prejudicii de imagine sau materiale”, a scris ministrul Teleman chiar pe Facebook.

„În plus, comunicarea cu furnizorul de servicii este dificilă, iar motivele acestor măsuri nu sunt comunicate explicit. Ar trebui ca autorităţile publice din România să ia poziţie în mod oficial pentru îmbunătăţirea acestei situaţii? Apreciem răspunsurile care conduc la un punct de vedere pe care ministerul să-l poată folosi pentru demersuri eventuale ulterioare”, a mai precizat oficialul român

Vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului şi membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Dragoș Cătălin Teniţă (USR-PLUS), a explicat că toate serviciile digitale ar trebui să asigure „un nivel minim de comunicare” cu beneficiarii.

„Cred ca toate serviciile digitale plătite sau gratuite (plătite indirect prin publicitate) trebuie să asigure un nivel minim de comunicare cu beneficiarii, cu atât mai mult cele care sunt folosite de milioane de utilizatori şi care sunt practic în situaţie de monopol pe nişa lor”, a comentat deputatul la postarea ministrului.

The Telegraph: Facebook primește bani de la grupări teroriste pentru distribuirea de știri false

Spionaj prin microfonul telefonului mobil? Cum vă monitorizează Facebook

Anunț al FACEBOOK: Conturile a circa 50 de milioane de utilizatori au fost compromise

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!