ROMÂNIA: Peste 16.000 de vehicule înmatriculate în străinătate, verificate de Poliția Rutieră

Polițiștii rutieri anunță miercuri, 26 august, că au verificat peste 16.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.

În perioada 11 – 24 august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalității documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 109.789 de autovehicule, dintre care 16.015 înmatriculate în alte state.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 64.529 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 58.437, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 3.574 de sancțiuni contravenționale.

În aceeași perioadă, la nivel național, au fost reținute 6.897 de permise de conducere (dintre care 442 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și 2.123 de certificate de înmatriculare (dintre care 203 eliberate de autorități din alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 76 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 85 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto.

Polițiștii au constatat 876 de infracțiuni, dintre care 66 săvârșite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Exemple:

1. La data de 19 august 2020, un bărbat din Focșani, județul Vrancea, șofer al unui autovehicul înmatriculat în Statele Unite ale Americii a fost depistat în timp ce rula cu viteza de 123 km/h pe DN 2, în  județul Bacău.

Totodată, conducătorul autoturismului a prezentat o poliță RCA fără a deține asigurare de frontieră.

Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. De asemenea, a fost aplicată sancțiunea complementară de reținere a certificatul de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

2. La data de 21 august 2020, o femeie din Roznov, județul Neamț, a condus un autoturism înmatriculat în Franța, pe DN 2, în județul Bacău, având inspecția tehnică periodică expirată și având totodată, defecțiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.

Femeia a fost sancționată contravențional și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

3.Un bărbat a condus un autoturism radiat din circulație și având număr fals de înmatriculare, în județul Sibiu, la data de 23 august 2020.

În urma unei verificări amănunțite, s-a constatat că documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice,  eliberat de autoritățile din Germania, nu prezintă elementele de siguranță ale unuia autentic, iar ștampila aplicată pe certificatul de înmatriculare nu este conformă.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare și a infracțiunii de uz de fals.

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!