Skip to content

România plânge pentru victimele accidentului din Olanda: „Au plecat împreună și au murit împreună”

Visau la o casă frumoasă, la o căsătorie, la un nou viitor. Cuplurile de tineri Adina – Aurel și Andreea – Cosmin din Caracal au plecat împreună în Olanda. În căutarea fericirii, trei dintre ei și-au găsit o moarte tragică pe șoseaua N270. Microbuzul în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un camion.

Andreea a supraviețuit. Fără Cosmin, iubitul ei. În stare totală de șoc, a scris un mesaj emoționant pe o rețea de socializare: ”Am lucrat din greu pentru a ne realiza visul. De ce, Doamne? De ce i-ai vrut pe toți la tine?”.

Un viitor fără griji. Asta este ceea ce căutau Adina, Aurel, Cosmin și Andreea când au sosit în Olanda acum câțiva ani. În România nu avea nicio posibilitate să-și construiască un viitor. Se găsește greu de muncă și salariile sunt mici. Iată de ce cei patru, la fel ca alți tineri români, au decis să lucreze la gigantul cărnii Van Rooi Meat din Helmond.

Cei patru se cunoșteau de ani de zile. Au crescut la Caracal, micul orășel din sudul României cu 35.000 de locuitori. Acolo s-au îndrăgosit: Cosmin de Andreea, Adina – sora lui Cosmin – de Aurel.

Adina și Aurel erau împreună de unsprezece ani și păreau îndrăgostiți nebunește în fotografiile lor de nuntă. ”Tu ești definiția fericirii mele”, a scris Adina în iulie despre Aurel pe rețeaua Facebook.

Cei doi lasă în urmă un băiețel de doi ani, Darius.

Cosmin și Andreea plănuiau să se căsătorească și ei. Data era deja stabilită: 16 septembrie 2018. Cu banii câștigați voiau să-și plătească nunta.

Tragicul accident a avut loc luni, 19 martie, după-amiaza. Microbuzul care îi ducea din Helmond în Goch, Germania, unde erau cazați, s-a izbit frontal de un camion. Cinci dintre cei opt ocupanții au murit, printre ei, Adina, Aurel și Cosmin. Andreea și alți doi au fost grav răniți, însă au supraviețuit impactului.

Lacrimile se scurg fără sfârșit la Caracal.”S-au dus în Olanda pentru o viață mai bună. Acum ne pregătim de înmormântare. Nu pot să cred”, a declarat un vecin presei, potrivit site-ului Omroep Brabant.