Românii din Italia, Irlanda și Franța NU mai intră în carantină la întoarcerea în țară

Italia, Franţa (cu excepția posesiunilor pe care le deține), Finlanda, Irlanda şi Estonia au fost trecute de către autorităţile române în categoria ţărilor sigure, adică zona verde. Aceasta înseamnă că românii care sosesc din aceste stare nu mai trebuie să stea 14 zile în izolare.

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie 2020, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Astfel, au fost adăugate încă cinci state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi Franţa.

Zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 şi poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro aparținând Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ţinut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puţin de cinci cazuri la 1 milion de locuitori.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA