Românul pentru prinderea căruia se oferea recompensă de până la 10.000 de lire sterline, arestat în București / VIDEO

Românul Marius Mihai Drăghici căutat de autoritățile britanice cu mandat de arestare, pentru prinderea căruia organizația de caritate Crimestoppers oferea până la 10.000 de lire sterline recompensă, a fost arestat în București.

Miercuri, 10 august, în București, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

Din cercetări a reieșit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop.

La data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsuflețite a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităților britanice.

RECOMPENSĂ de până la 10.000 de lire sterline pentru informații ce pot ajuta la capturarea lui Marius Mihai Drăghici

Apel fals macabru la 112: „Am găsit oameni morți într-un camion frigorific”

Migranții plătesc între 10.000 și 50.000 de dolari ca să ajungă în Europa

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!