Rusia a adus sute de tancuri la frontiera cu Ucraina

Sute de tancuri sunt mobilizate de Federația Rusă la graniţa cu Ucraina, relatează adevărul.ro care preia o informație apărută pe portalul defence-blog.com la data de 8 decembrie 2018.

Imagininile din satelit ar data din luna noiembrie și arată sute de tancuri T-64 şi T-62M aliniate la o bază militară de lângă Kamensk-Şahtinski, regiunea Rostov.

Pe lângă tancuri, armata rusă mai deţine la această bază camioane militare, sisteme de artilerie şi cisterne.

Conform aceleiași surse, baza militară este la numai 18 kilometri de o zonă aflată sub controlul rebelilor separatişti proruşi din estul Ucrainei.

Defence-blog.com se prezintă ca o revistă militară online. Domeniul este înregistrat în 2013 printr-o firmă care oferă servicii de internet cu sediul în Hong Kong.

Portalul susține că informațiile sale sunt preluate de CNN, BBC, Interfax și Unian (agenții de presă din Ucraina).

Pe de altă parte, la rubrica about us a site-ului se menționează că acesta este înființat în 2014, însă articole pe această pagină au fost publicate și în vara lui 2013.

IP-ul la care este găzduit acest domeniul este unul din Kiev, Ucraina.

La aceeași adresă este găzduit și UCDI – Ukrainian Center for Defense Initiative, un ONG care s-a înființat pentru a susține forțele armate și industria militară a Ucrainei.

Redactor-șef al blogului și asistent al directorului executiv UCDI este Dylan Malysov.

El lucrează în prezent consultant pentru firma ucraineano-britanică Stiletto Systems care produce muniție de război; pentru firma italiană Leonardo care, în cooperare cu Elbit Systems, a produs torpile; și pentru Selex EX, o companie americană care oferă acces la toate produsele Leonardo și lucrează în special cu guvernul și armata Statelor Unite.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!