Skip to content

Șantaj de 8,5 milioane de dolari. FBI oferă bani pentru prinderea unui ieșean

Ștefan Alexandru Barabas a fost ajuns pe lista FBI a celor mai căutați infractori în aprilie anul acesta. Pe capul lui s-a pus o recompensă de 10.000 de dolari.

Poreclit Alex sau Greu, Barabas era activ în comunitățile de români din Ridgewood, Middle Village și Glendale, Queens, New York.

El și doi complici sunt acuzați că pe 15 aprilie 2007 au pătruns cu forța în vila unei milionare americane din South Kent, Connecticut. S-au ascuns într-un dulap până au plecat servitorii.

Apoi, folosind arme și cuțite, au atacat victima care era împreună cu prietenul ei și le-au injectat fiecăruia o substanță despre care au spus că este un virus mortal. Au cerut 8,5 milioane de dolari pentru antidot.

Victimele au refuzat, iar atacatorii, dacă au văzut că nu pot obține banii, le-au forțat să bea un somnifer și apoi au fugit cu o mașină furată din garajul milionarei.

În septembrie 2010, conform informațiilor FBI, Barabas a părăsit Statele Unite împreună cu prietena lui, Dalma Ocsay, care nu este considerată fugară de autoritățile americane.

Barabas a fost depistat în România în martie 2012, dar pe numele său a fost emis un mandat de arestare abia pe 15 noiembrie 2012. Conform documentului emis de Tribunalul districtual din New Haven, Connecticut, Barabas este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care șantaj și deținerea unui vehicul furat.

Agenții FBI cred că Barabas poate fi în Ungaria pentru că prietena lui, Dalma Ocsay, are cetățenie maghiară. „Pentru orice informație cu privire la această persoană, vă rugăm să contactați Biroul local al FBI sau cea mai apropiată Ambasadă sau Consulat al Statelor Unite.”

Ștefan Alexandru Barabas s-a născut la Iași pe 16 ianuarie 1986. Este brunet, are ochi șateni, 1,82 înălțime și 127 de kg.