Skip to content

Săraci din India, jefuiți de câțiva craioveni. Poliția indiană a arestat până acum trei persoane

Presa indiană prezenta în august 2016 cazul unei grupări de români care a sustras prin skimming aproximativ 6.000 de dolari din conturile unor indieni. Victimele nu aveau o stare financiară tocmai fericită.

Gruparea românilor era alcătuită din cel puțin cinci membri. Acțiunea, surprinsă de camerele de luat vederi, a fost prezentată atunci ca fiind una de film pentru că era cea mai mare din istoria zonei respective.

După ce au instalat dispozitivul de skimming la unul dintre bancomatele State Bank of India din orașul Thiruvananthapuram, au plecat din localitate și început să extragă banii din Mumbay sau New Delhi.

Ținta: bancomatul SBI de la Althara Junction lângă Vellayambalam

Poliția a fost sesizată după ce aproximativ 20 de persoane s-au plâns să le-au dispărut banii din conturi sau erau taxați pentru tranzacții pe care nu le făcuseră.

Gabriel Marian, în vârstă de 29 de ani, Bogdan Florian Florenci, 26 de ani, și Cristian Victor Constantin, 27 de ani, sunt toți din Craiova. Au ajuns în India ca turiști, după cum reiese din datele poliției, pe 25 iunie și s-au cazat la un hotel de lux din stațiunea Kovalam.


Șeful poliției din statul Kerala, sudul Indiei, Loknath Behra, s-a mândrit de modalitatea în care subalternii săi au anchetat cazul. „A fost cel mai bine probat caz de fraudă informatică”, a declarat el presei indiene.

Anchetatorii indieni au dat publicității imaginile înregistrate de camera video amplasată într-un detector de fum din locul unde se afla bancomatul. Angajații hotelului unde stăteau românii au sunat imediat la poliție și au oferit copii ale pașapoartelor pe care craiovenii le dăduseră când s-au cazat.

Gabriel Marian a fost arestat în Mumbai în timp ce scotea bani de la un bancomat.

Gabriel Marian a fost arestat în Mumbai

Și-a recunoscut faptele și a spus polițiștilor că mai mulți români au participat la această fraudă. Pentru ceilalți doi, polițiștii indieni au apelat la Interpol pentru că reușiseră să fugă în Qatar. Tot aici se pare că reușise să fugă și un al patrulea membru al grupului, Florin Ion.

În aprilie 2017, Alexandru Marian, alt suspect în acest dosar, a fost extrădat din Kenya. Un alt membru al grupării a fost prins în martie 2018 în Nicaragua unde fusese arestat în urma unei alerte a Interpol. „Am reușit să aflăm unde sunt ceilalți doi: în Germania și în Marea Britanie. Ne așteptăm ca, odată arestați, să fie judecați aici”, declara acum trei luni șeful poliției Behra.