Skip to content

Se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF)

factura gaz

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata acestor amenzi.

Proiectul de lege prevede măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

Formularul PLF nu mai este obligatoriu la intrarea în România

“Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede proiectul.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

Modificări privind formularul digital de intrare în România (PLF). Amenzi între 500 și 3.000 de lei

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani, mai prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional.