Se interzic nunțile, botezurile, aniversările și mesele festive indiferent de spațiul în care se organizează

Guvernul a decis astăzi, 13 octombrie, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise şi în spaţii închise sunt interzise în perioada următoare.

Măsura va fi luată până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile deschise acolo unde incidența depășesște 3 la mie.

Teatrele, cinematografele, sălile de spectacole, restaurantele și cafenelele vor funcționa la jumătate din capacitate acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie.

Dacă incidenţa este între 1,5 și 3 la mie, programul va fi redus și capacitatea de funcționare va fi redusă la 30%. În cazul în care incidența depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată.

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate. Au mai fost adoptate și măsuri referioate la numărul participanților în campania electorală.

Spania, Olanda, Belgia, Marea Britanie și SUA sunt în continuare pe lista țărilor cu risc mare de infecție.

ORBAN: Nunțile și botezurile, cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19

IOHANNIS: Nu intenționez să revenim la starea de urgență! Există măsuri mai puțin dure care au efecte poate chiar mai bune

UE, decizie oficială: Statele membre își vor coordona restricțiile de călătorie care afectează libera circulație între ele

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!