Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat astăzi, 19 mai 2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I că se vor redeschide cinci puncte de frontieră pentru intrarea în România. Decizia a fost luată în urma discuțiilor cu ministrul de Interne maghiar.

„Poliţia de Frontieră din România şi din Ungaria vor permite ca tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări”, a precizat Vela.

Cele cinci puncte de frontieră care vor fi redeschise sunt: Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

Marcel Vela a mai explicat că în Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit pentru a veni spre România: între orele 21,00 şi 13,00.

„În acest interval de timp se poate traversa Ungaria. Dacă se depăşeşte acest interval de timp, se face din nou staţionare la intrarea în Ungaria şi se aşteaptă ora 21,00″, a spus ministrul român de Interne, citat de Agerpres.

El a mai anunţat că şi autocarele vor avea dreptul să intre în România, astfel că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să călătorească cu mijloace de transport care îi lasă la câţiva kilometri de graniţa cu România și să intre pe jos în ţară.

„Ieri s-a decis că este permis şi transportul de persoane în zona internaţională. Dacă se deschide acest transport de persoane, scade presiunea pe autoturisme. Partea maghiară este deschisă la dialog şi sperăm că şi această solicitare a noastră, care a fost acceptată de domnul ministru de Interne din Ungaria, să fie implementată în sensul în care să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare. Acest traseu să fie deschis 24 din 24 de ore. Acest traseu trebuie să fie pe autostradă, dar nu depinde de noi”, a încheiat Vela.

Românii sosiți din străinătate, jumuliți de sute de euro la Nădlac I de unii șoferi de microbuze

Italia redeschide frontierele și renunță la carantina obligatorie începând din 3 iunie

Controalele la frontiera dintre Austria şi Germania vor fi ridicate complet din 15 iunie

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?