Șeful interimar al Poliției, omul lui Carmen Dan. El trebuia să coordoneze operațiunea din Caracal

Un polițist cu 30 de ani de experiență a dat sub protecția anonimatului un interviu jurnalistului Cătălin Tolontan.

Ofițerul spune că Poliția este politizată excesiv și că în cazul de la Caracal s-a acționat confuz pentru că la comandă sunt oameni fără valoare.

După demiterea lui Ioan Buta, șeful actual al poliției este Florian Dragnea, fostul locțiitor pe judiciar, care chiar el ar fi trebuit să coordoneze găsirea fetei! Dar nu știe cum pentru că Dragnea a fost adus de Carmen Dan la comanda IGPR fără să aibă experiență relevantă în afara biroului! Ce să coordoneze?

Polițistul intervievat de Tolontan are 30 de ani de experiență și a descris cum a decurs operațiunea:

„În primul rând, au existat neînțelegeri între procurori pe caz, între Parchetul local și DIICOT.

În al doilea rând, poliția din Caracal a acționat fără eficiență.

Nicăieri în lume nu stai, ca polițist, doar la mâna tehnologiei. Din păcate, la noi în ultimii ani se merge spre rău.

PSD a politizat până și operativul poliției! Să fim sinceri, toate partidele s-au băgat în MAI, dar, până acum cîțiva ani, măcar nu s-au atins masiv de operativ.

Păi să ne uităm la poliția Olt. După tragedie, l-au demis pe adjunctul Cristian Voiculescu, mulțumesc, e târziu, răul a fost făcut.

Acum câțiva ani, Voiculescu a fost adus ca adjunct cu proptele politice în locul lui Edi Bâlă, judiciarist vechi, la Pitești și apoi la Olt. L-au schimbat politic pe Bâlă cu unul mult mai slab ca el. Și uite că se vede!

La fel stau lucrurile în cazul actualului șef al Poliției Române, Florian Dragnea. A fost adus la comandă de Carmen Dan, are ultimii 13 ani în birou, din 38 cât are cu totul, de viață.

A fost și sef de cabinet pe la secretarii de stat. Poate îl întreabă cineva dintre parlamentari pe Florian Dragnea, la audierile de luni, câte zile de experiență are în afara biroului?

Cum să ajungă un ofițer fără experiență operativă importantă șeful poliției române?!

Că politicienii numesc la comandă, în multe cazuri din toată țara, oameni care nu se pricep, atâta îi duce capul. Însă eu cu polițiștii care acceptă am o problemă: cum să primești tu funcții care te depășesc, când miza este viața umană?!

În Dolj era una dintre mașinile de localizare a Direcției de Operațiuni Speciale care se ocupase de un alt caz. Mașina cu aparatură de localizare a mers la Caracal.

Telefonul fetei era închis. Și, în ciuda poveștilor din filme, nu poți repera un telefon închis, chiar și cu o tehnologie scumpă, așa cum România are.

Dar, la comandă, la DOS în București, era un adjunct profesionist. Ei au făcut analize pe informațiile avute. Adevărul e că acea casă a fost localizată, din București, de ofițerul Dan Tatu, un vechi meseriaș apolitic.

De ce mai departe nu au intrat cei de la fața locului, asta e o chestiune care ține de procurori și de polițiști.”

Monstrul din Caracal și-a RECUNOSCUT crimele. Le-a ucis pe Alexandra și Luiza

Monstrul din Caracal a fost patron de firmă

Monstrul din Caracal le-ar fi tranşat pe adolescente în bucătărie, apoi le-ar fi descompus resturile umane cu acid

Godină: „Orice poliţist, cât ar fi de idiot, ar intra într-o casă din care se aud ţipete”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA