Șeful jandarmilor doljeni, propus la conducerea Jandarmeriei Române, a făcut armata la Securitate

Cu doar câteva zile de mult anunțatul protest din 10 august 2019, Jandarmeria Română a rămas fără șeful ei controversatul colonel Cătălin Ionuț Sindile.

Acesta este pus sub acuzare în urma acțiunilor Jandarmeriei de la mitingul Diasporei din 10 august 2018.

Legăturile șefului Jandarmeriei cu PSD

Conform Mediafax, Sindile va fi înlocuit cu generalul de brigadă Constantin Florea, șeful Jandarmeriei Dolj.

Considerat a fi omul Liei Olguța Vasilescu, Florea a făcut armata la Securitate în perioada 1984 – 1985 după terminarea liceului.

Așa cum a menționat în CV, Florea a făcut armata la Unitatea Militară 0829 din Bucureşti care aparținea Securității.

Colonelul în rezervă Marian Rizea a scris în cartea sa „Revo(invo)luţia din România” că în 23 decembrie 1989 pentru apărarea TVR au fost dislocate mai multe efective aparţinând forţelor trupe de Securitate, printre care și un ofițer și 40 de militari în termen din cadrul UM 0829 Bucureşti.

După efectuarea stagiului militar, Florea a lucrat muncitor la Uzina de Transformatoare şi Motoare Electrice Filiaşi până în 1987 când a intrat la Şcoala Militară de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne din București, instituție pe care a absolvit-o în 1990.

Între 1988 și 1993 el a urmat cursurile Academia de Poliție „A. I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Drept și în 2007 și-a luat doctoratul în științe militare și informații la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” Bucureşti.

Pe când studia intens la Școala Militară și la Academia de Poliție, în perioada 1990 – 1994 a fost comandant de pluton și companie în cadrul Batalionului 55 Jandarmi Craiova.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA