Skip to content

Sentință importantă în Germania: Familiile persoanelor decedate trebuie să aibă acces la conturile de Facebook ale acestora

Curtea Supremă de Justiție (BGH) din Germania a emis joi, 12 iulie, o sentință potrivit căreia Facebook trebuie să permită părinților unei fete decedate în 2012 accesul la contul de socializare al acesteia, blocat în urmă cu cinci ani și jumătate.

Judecătorii au respins astfel o sentință a Curții de Apel din Berlin, care a confirmat interdicția de accesare a contului, motivul fiind secretul telecomunicațiilor.

Părinții fetei s-au adresat instanțe după ce nu au reușit să obțină de la Facebook permisiunea de accesa contul, care acum are statut comemorativ, deși dețin toate datele necesare logării.

Fiica de 15 ani a celor doi a murit în 2012 într-un accident la metrou, circumstanțele acestui eveniment nefericit fiind necunoscute. Mama adolescentei speră ca prin intermediul accesului la cont să descopere dacă fiica sa avea intenția să se sinucidă.

Sentința judecătorilor din Karslruhe este de importanță fundamentală pentru viitoarea gestionare a patrimoniului online.