Sfântul Mir de calitate proastă te bagă la pușcărie

Fostul parlamentar și ministru, Dan Şova, a fost condamnat definitiv astăzi de Curtea Supremă la trei de închisoare cu executare în Dosarul CET Govora.

Șova a fost acuzat de procurorii DNA că a primit 100.000 de euro șpagă pentru a înlesni încheierea unui contract între CET și o firmă de avocatură, în condițiile în care CET Govora avea departament juridic. Jumătate din această sumă ar fi ajuns în buzunarele fostului parlamentar.

Dan Șova a fost senator PSD, ministru al Transporturilor și ministru pentru Relația cu Parlamentul.

În mai 2015, el a fost uns pe mâini, pe frunte și pe creștet cu mir de către senatorul Florina Jipa înaintea procedurii de ridicare a imunității parlamentare. Jipa a fost judecător la tribunalul București. În Parlament, ea a fost traseist politic. A intrat în Camera Deputaților pe listele Partidului România Mare, a trecut apoi la PSD. Ulterior a fost aleasă senator pe listele PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, și a trecut UNPR.

Sfântul Mir și-a făcut atunci efectul. Șova a scăpat de arestare pentru că nu erau suficienți senatori care să voteze solicitarea procurorilor DNA. Aceștia anchetau cum a încheiat Șova prin firma sa de avocatură mai multe contracte cu Complexul Energetic Rovinari și Complexul Energetic Turceni.

Dan Șova a fost achitat în acel dosar, din care a fost disjuns dosarul CET Govora în care a fost acum condamnat.

Precum parfumurile de proastă calitate, uleiul sfințit cu care a fost uns Șova nu a avut efect pe perioadă îndelungată. Totuși, un iz de mir pare să-l fi învăluit pe Șova din moment ce a primit numai trei ani din cei nouă cât ceruseră procurorii.

Din cei trei ani, dacă dă lecții de drept colegilor de cameră la Rahova și scrie vreo două cărți, Dan Șova va ieși din penitenciar cam în cât timp se fierbe Sfântul Mir.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!