În urma unei operațiuni internaționale, au fost depistate în România 11 kilograme de droguri de mare risc.

Au fost arestate cinci persoane și două autoturisme indisponibilizate. Acesta este bilanțul unei operațiuni internaționale, conform unui comunicat din 23 februarie a Poliției Române.

Polițiștii români de la Antidrog și procurorii DIICOT au colaborat cu autoritățile germane pentru destructurarea unei grupări infracționale ce distribuia cantități mari de droguri în special în cluburile de noapte din București.

Este vorba despre cea mai mare cantitate de droguri de mare risc confiscată de Poliția Română, într-o singură operațiune, în anul 2018.

Acțiunea a demarat la jumătatea lunii iulie 2018 în urma datelor primite de la autoritățile germane care,la un control de rutină a unui autocar ce aparținea unei firme de transport persoane pe ruta Rotterdam-București au descoperit și confiscat un colet ce conținea peste trei kilograme de droguri de mare risc.

Toată această cantitate ar fi fost destinată unei grupări infracționale ce distribuia cantități mari de droguri pe raza municipiului București, în special în cluburile de noapte, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Pentru a intra în posesia coletului cu droguri  de mare risc confiscat de autoritățile din Germania, membrii grupării infracționale ar fi recurs la violență.

La data de 8 august 2018, în comuna Ghimbăcești, județul Ialomița, în urma unei informații false pe care o primiseră, aceștia ar fi atacat cu bastoane telescopice pe șoferul unui autocar și pe familia acestuia cu scopul de a-și recupera coletul lipsă.  

După acest incident, s-au luat măsuri suplimentare specifice pentru evitarea altor acțiuni de răzbunare a membrilor grupării infracționale.

Pe 11 august 2018, polițiștii Antidrog și cei de la Poliția de Frontieră au efectuat un control la Nădlac și au descoperit peste șapte kilograme de comprimate ecstasy, aproximativ 15.000 de comprimate, asupra unui membru al grupării.

Drogurile au fost confiscate, iar cel în cauză a fost reținut și condus pentru audieri la sediul DIICOT.

O zi mai târziu, au fost efectuate două percheziții domiciliare și au fost realizate trei acțiuni de prindere în flagrant în București și Constanța.


În urma administrării probatoriului, cinci persoane au fost arestate preventiv, iar una a fost plasată sub control judiciar.

În total, au fost confiscate 10 kilograme de comprimate ecstasy și 1 kilogram de cocaină.

La data de 1 februarie 2019, procurorii DIICOTau dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și tentativă la infracțiunea de tâlhărie.

Pe tot parcursul livrării, vânzătorul și clientul nu ar fi intrat în niciun moment în contact.

Dealer-ul ar fi închiriat o camera de hotel, ar fi amplasat marfa, ar fi anunțat clientul telefonic, ulterior acesta, cu dublura cheii, reușind să intre în posesia drogurilor.

Membrii grupării ar fi comandat chiar inscripționarea comprimatelor de ecstasy, prin aplicarea unui logo, astfel încât viitorii clienți, majoritatea  cei care ar fi frecventat cluburile de noapte, să cunoască sursa de la care ar fi achiziționat pastilele și calitatea acestora.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?