Sofer român, arestat în Olanda. Conducea un camion frigorific în care erau ascunși 25 de migranți

Poliţia olandeză a arestat șoferul român al unui camion în al cărui container frigorific au fost descoperiţi marți, 19 noiembrie, 25 de migranţi. Aceștia se aflau la bordul unui feribot în Marea Nordului, transmite dpa.

Iniţial nu a fost clar dacă şoferul, un român în vârstă de 39 de ani, avea cunoştinţă despre oamenii ascunşi în container.

Conform poliţiei olandeze, migranţii, printre care se află şi şase minori, provin cel mai probabil din Kuweit şi Irak, însă procesul de identificare a lor nu s-a încheiat.

Aceştia au fost găsiţi într-un container frigorific la bordul unui cargou danez, Britannia Seaways, care plecase din portul olandez Vlaardingen şi se îndrepta marţi spre Felixstowe, Marea Britanie, a informează poliția din Rotterdam.

După ce migranţii au fost descoperiţi, nava a fost obligată să se întoarcă din drum şi a fost verificată cu câini poliţişti.

Containerul frigorific se afla pe platforma camionului şi avea încuietoarea deschisă, conform agenţiei olandeze ANP.

Camionul a fost confiscat, iar şoferul reţinut, a menţionat aceeaşi sursă.

Conform poliţiei, 23 dintre migranţi au fost reţinuţi după ce au fost examinaţi medical, iar ceilalţi doi au fost spitalizaţi pentru tratament, după care au fost externaţi în cursul nopţii.

Mesaje din camionul groazei: „Mor, mamă! Nu pot respira. Te iubesc atât de mult!”

Apel fals macabru la 112: „Am găsit oameni morți într-un camion frigorific”

Migranții plătesc între 10.000 și 50.000 de dolari ca să ajungă în Europa

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA