Skip to content

Sora românului declarat mort din greșeală la Genova: „Parcă a presimţit”

Sora românului declarat mort la Genova, dar care e viu, declară că este ultima persoană care a vorbit cu bărbatul şi că acesta avea o stare proastă, nu se simţea bine. Cei doi au avut o soră care a murit la 23 de ani lovită de fulger, scrie Mediafax.

“Astăzi o să ajungă şi soţul meu la spital. A plecat din Franţa. Ştim că este în comă indusă, de gradul IV, doctorii au spus de două săptămâni în care sperăm să-şi revină, să deschidă ochii, deşi există riscul de a rămâne o legumă. N-am putut să-i spun mamei, mai am o soră care a murit trăsnită în urmă cu 18 ani şi e un şoc pentru mama. Sora avea 23 de ani, a murit trăsnită, a rămas o fetiţă de un an şi două luni. A fost o perioadă grea”, a declarat, pentru MEDIAFAX, sora românului care fusese declarat mort din greşeală.

Femeia spune că a vorbit cu fratele ei cu o jumătate de oră înainte de prăbuşirea podului.

”M-a sunat, m-a întrebat dacă suntem bine acasă, i-am spus că toată lumea e bine şi mi s-a părut un pic ciudat în voce, l-am întrebat ce este cu el şi mi-a spus că are o stare proastă, ciudată, că plouă, e pe rută în Italia, plouă foarte tare şi că nu se simte el bine. Are o casă construită recent la Curtişoara, a terminat-o, noi am sfinţit-o acum ceva timp şi am spus că facem în fiecare an masă. Chiar mi-a zis că îl cheamă Marian, urma să fie Sfânta Maria, a zis că trimite bani să fac masă, să chem oamenii să mănânce în casa lui. I-am spus că nu avem timp, lasă că facem în septembrie. Aceasta a fost toată discuţia noastră. Parcă a presimţit. A zis că ne auzim, mă mai sună. La maxim o jumătate de oră s-a întâmplat. Cu mine a vorbit ultima dată”, a adăugat femeia.

Aceasta a susţinut că l-a rugat pe preotul din comună să o ajute să îi dea vestea mamei ei, dar până la urmă s-a aflat că bărbatul este în viaţă.

”Când am fost la biserică să găsim locul de veci, nu am găsit, parcă totul a fost pe dos, tot ce încercam să pregătim pentru înmormântare, nu ne-a reuşit. Parcă era un semn. Am vorbit cu preotul să îi spun mamei, ştiam că e mort, urma să îi spunem mamei şi m-a sunat fratele meu cel mare şi mi-a spus să nu îi spun mamei că mai avem o şansă, a căutat în toată morga şi nu a fost. L-a găsit la spital”, a conchis femeia.

Româniul fusese declarat mort în urma prăbuşirii podului din apropierea oraşului Genova, dar apoi a fost găsit în viaţă, la spital, internat în comă profundă de gradul IV.

”Probabil autorităţile au găsit documente prin maşină, Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat de a fost anunţat decesul. Normal că este o gafă, să dai o veste unei familii că este mort aparţinătorul şi de fapt să nu fie aşa, este o gafă, dar sunt şi circumstanţe atenuante în acest caz. Fratele lui este acolo, el a fost la morgă şi a văzut că nu este el, l-a găsit în spital”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Vestea că Marian Roşca trăieşte a fost anunţată în ziua în care ar fi trebuit să îşi sărbătorească onomastica de Sfânta Maria.

Bărbatul de 35 de ani lucra în Franţa, ca şofer, iar anul acesta plănuia să se căsătorească.

Miercuri, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, declara pentru corespondentul MEDIAFAX că Marian Roşca avea o singură cursă lunară din Franţa spre Italia, iar întâmplarea a fost ca să aibă loc marţi, când s-a prăbuşit segmentul suspendat al Autostrăzii A10.

Un cetățean ROMÂN, identificat printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului din Italia