Sorin Ovidiu Vântu, trimis din nou în judecată de DNA. 1.000.000 de euro pentru postul de guvernator al Deltei Dunării

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vântu, în prezent deținut într-un penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Conform rechizitoriului, în perioada iulie – noiembrie 2008, el i-a promis și remis lui Bogdan Olteanu, pe atunci președinte al Camerei Deputaților, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță.

Bogdan Olteanu a devenit ulterior viceguvernator al Băncii Naționale.

Toate acestea, în schimbul promisiunii că Olteanu va face demersuri pe lângă Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci prim-ministru, astfel încât jurnalistul Liviu Mihaiu să fie numit pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Liviu Mihaiu (Foto: Gilda Comarzan)

Banii au fost remiși de către omul de afaceri printr-un intermediar la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Pe 18 octombrie 2016, Olteanu (foto) a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Conform jurnalistului Cătălin Prisăcariu, după ce ar fi luat un milion de euro șpagă de la V\ntu, Bogdan Olteanu și-a depus dintr-o dată la bancă salariul primit timp de trei ani de la BNR pentru funcția de viceguvernator.

Dosarul a fost disjuns pentru că inițial Sorin Ovidiu Vântu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.