Șpagă pentru permis auto. Polițiști, cercetați de colegii lor din Direcția Generală Anticorupție

Un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Tulcea este cercetat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru fapte de corupție. Alături de el este cercetat și un angajat al Registrului Auto Român Tulcea.

Inițial, cercetările efectuate au avut în vedere infracțiuni de corupție săvârșite de doi agenți de poliție din cadrul unui post de poliție de pe raza județului Tulcea, în prezent aflați în arest la domiciliu, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție – DGA.

Ulterior, procurorul a extins cercetările și asupra unui agent de poliție examinator de la Permise și a unui inginer R.A.R. pentru luare de mită și trafic de influență.

Cei doi au fost prezentați Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare la domiciliu pentru cercetări privind săvârșirea unor fapte de corupție.

Inginerul RAR Florin Sărățeanu este arestat la domiciliu pentru 30 de zile începând cu data de doi noiembrie 2018 și este acuzat că a luat șpagă de patru ori în perioada aprilie – mai 2018.

Cercetările au stabilit că agentul de poliție a comis trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de luare de mită, în perioada martie – mai 2018, se arată în comunicatul DGA. Este vorba de polițistul Ionuț Armeanu.

Conform DGA, el a primit diferite sume de bani în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere de către patru persoane.

Luni, 5 noiembrie 2018, un alt polițist, de data asta din Dolj, a fost prins cu mâța-n sac. Un agent principal de poliție în vârstă de de 28 ani a fost arestat de magistrații Tribunalului Dolj pentru trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Fabian Sorin Dumitrescu, agent principal de poliţie la postul de poliție Cătane din Dolj, a fost arestat pentru că în cursul lunii iulie 2018 a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei.

Banii erau dați de membrii familiei unei persoane aflate în penitenciar pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?