Skip to content

Sudul Italiei se confruntă în continuare cu incendii forestiere violente. Unele au fost declanșate de om

Incendii forestiere violente continuă să producă daune uriaşe în Italia. Pompierii sunt suprasolicitaţi, zeci de focare fiind active în regiunile din sudul peninsulei și Sicilia, relatează DPA, citată de Agerpres.

Marți, 10 august 2021, au fost raportate peste 300 de incendii forestiere într-un interval de 12 ore. Şapte aeronave pentru stingerea incendiilor au fost mobilizate și astăzi.

În Sicilia, mai multe incendii declanşate recent erau active în această dimineaţă în regiunea Parcul Natural Regional Madonie.

Calabria este grav afectată de incendii, dar acestea nu se compară cu cele din urmă cu patru ani. Aici, incendiile afectează în principal teritoriul Parcului Naţional Aspromonte, aflat pe lista UNESCO. Directorul parcului cere disperat ajutor și a avertizat că se poate produce o catastrofă.

În localitatea Mesoraca din această regiune, zeci de localnici au fost evacuați după ce flăcările au ajuns aproape de locuințe marți seara. Un fum dens se putea vedea deasupra localității.

Autorităţile italiene au anunţat pe 11 august că valul de caniculă va continua, seceta și vântul intens fiind unele dintre cauzele incendiilor. Au fost ânregistrate temperaturi de 45 de grade Celsius. Potrivit agenția de presă DPA, unele incendii par să fi fost declanşate în mod deliberat.

Incendiu la o plantație de cannabis din Dolj. Doi spanioli, arestați

„Din păcate, suntem în continuare ţinta atacurilor piromanilor al căror scop este fără nicio îndoială distrugerea preţioaselor noastre păduri, oraşelor şi patrimoniului cultural”, a declarat Nino Spirli, președintele regiunii Calabria. El a cerut ca pedeapsa pentru astfel de infracţiuni să fie înăsprită, altfel „furia aceasta criminală” va continua.

„Fenomenul incendiilor de pădure se resimte în regiunile din sud, mai ales în Apulia, Calabria şi Sicilia care sunt afectate de un val mare de căldură similar celui din Grecia. Există 70 de incendii active “, a declarat colonelul Marco Di Fonzo, comandant al Nucleo Investigativo Antincendio Boschivi, centrului de Investigaţii Împotriva Incendiilor Forestiere.

Ofițerul a avertizat că starea de alertă maximă va continua şi a solicitat ajutorul tuturor cetăţenilor pentru că „este important să avem comportamentul adecvat pentru a nu favoriza incendiile”.

Potrivit Sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS), în Italia au ars 102.933 de hectare de vegetaţie de la începutul anului şi până în prezent.

BELFAST: Un om al străzii din România a incendiat o clădire istorică. Paguba, 330.000 de lire sterline

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!