SUEDIA: Doi adolescenți, suspectați de uciderea unui român

Procurorii suedezi au cerut rămânerea în arest a unui adolescent suedez de 16 ani reținut cu acuzația de ucidere a unui om al străzii român. Un alt băiat, în vârstă de 15 ani, este de asemenea suspectat de uciderea românului.

Bărbatul de 48 de ani, cunoscut de localnici ca Gică, se numea Gheorghe Hortolomei-Lupu și a fost găsit mort într-un parc din localitatea Huskvarna la începutul acestei luni.

Parcul din Huskvarna pe care Gică îl numea ACASĂ – Foto: Adam Ihse/TT

După efectuarea autopsiei, poliția a anunțat că bărbatul a fost ucis. Potrivit presei suedeze, pe rețelele de socializare au circulat filmulețe în care adolescenții sunt văzuți lovind și hărțuind românul.

Suedezul de 16 ani, care trăiește în Huskvarna, a fost arestat la începutul acestei săptămâni. Avocatul lui spune că adolescentul respinge acuzațiile care i se aduc.

Celălalt băiat, care este prea tânăr pentru a fi pus sub acuzare, este de asemenea suspectat de uciderea bărbatului.

Gică s-a dus în Suedia în urmă cu patru ani. Cei care l-au cunoscut spun că era dintr-o localitate din județul Bacău. Românul și-a pierdut locul de muncă la tipografia unde era angajat și la scurt timp a divorțat. A părăsit România și înainte de a se stabili în Suedia a trăit în mai multe țări din UE.

A lucrat o vreme în zona Jönköping-Huskvarna la cules de fructe și apoi a început să colecteze sticle, devenind încet-încet un om al străzii. Gică a colaborat cu grupul local de ajutor Kyrkhjälpen pentru sprijinirea altor oameni fără adăpost din UE emigrați în Suedia, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit în ultimele luni.

Prietenii lui și-l amintesc drept un om „prietenos, recunoscător și bun”, scrie TheLocal.se.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?