Tânăr din Baia Mare, acuzat de furturi în valoare de 300.000 euro, extrădat în Austria

Polițiștii din Tulcea au găsit un tânăr din Baia Mare care era dat în urmărire internațională de autoritățile din Austria. Valentin Szabo are 21 de ani și pe 8 martie 2018, ziua când a fost prins, se afla în comuna Murghiol din județul Tulcea, de unde este partenera sa de viață.

Szabo a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea a 29 de infracțiuni de furt calificat în perioada martie – septembrie 2017. El ar fi sustras diverse bunuri din mai multe locuințe, prejudiciul fiind de 300.000 de euro.

Mandatul european de arestare a fost emis la data de 09.02.2018 de procurorii din Sankt Pölten, nu departe de Viena. Pentru a-l găsi, polițiștii au avut date și informații obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și pe 9 martie a fost dus la Curtea de Apel Constanța pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile din Austria.

Magistrații constănțeni au admis cererea de extrădare, mai ales că și Szabo și-a dat acordul. El a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile până când vor fi finalizate procedurile de extrădare.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *