Skip to content

Târgul lui Firea, păzit de o firmă apropiată PSD

Ca să nu se mai strângă protestatari în Piața Victoriei, Primăria Capitalei a decis să organizeze în perioada 2 – 19 decembrie, între orele 10 și 22, Târgul de Sărbători – Festivalul de Colinde și Obiceiuri de Iarnă și nu Târg de Crăciun, cum greșit se vehiculează. Astfel, Gabriela Firea investește aproape 70.000 de euro pentru câteva căsuțe de lemn, fără a mai pune la socoteală și plata artiștilor care vor presta acolo. Tot acolo vor presta și demonstranții, pentru că unul dintre obiceiurile de iarnă ale românilor este ieșitul în stradă.

Cum a anunțat primarul general că face acest târg, cum Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB s-a pus pe achiziții. În Piața Victoriei vor fi amplasate 27 de căsuțe din lemn împopoțonate cu ghirlande luminoase, cetină de brad și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. Materialele, cu excepția căsuțelor, vor fi puse la dispoziție de Primăria Municipiului București. Pentru asta, bucureștenii anti-PSD sau nu, vor scoate din buzunar puțin peste 15.000 de euro. Firma care a câștigat acest contract se numește Top Event din Buftea și este deținută de Simona Alina Istrate.

Luminatul căsuțelor se face pentru suma de aproape 22.500 de euro de All-Generating SRL din București, deținută de Roxana Ionica Stănciulescu. Obiectele decorative vor fi aduse de D&M Design SRL din București. Firma deținută de Marinel Ioja va primi aproape 1.000 de euro doar pentru încărcarea și descărcarea acestor obiecte.

Cetina de brad va costa aproximativ 1.500 de euro și va fi livrată în Piața Victoriei pe 3 decembrie de Tria’s Amway SRL tot din București. Firma are ca unic asociat o belgiancă, însă omul din spate este afaceristul Traian Săplăcan. O ghirlandă glob luminoasă, lungă de 300 de m care costă 2.300 de euro și una de 360 de m în valoare de aproape 2.200 de euro ar fi trebuit să fie livrate ieri de Recomplast SRL controlată de omul de afaceri buzoian Ion Burlacu.

Treburile mici sau mari vor costa aproximativ 8.000 de euro, toaletele ecologice fiind asigurate de Toi Toi & Dixi SRL, o firmă deținută de două companii germane. Un container tip toaletă va fi adus de Euro Ecologic din Harghita care va și împrejmui piața pentru vreo 500 de euro. Două containere tip birou vor fi amplasate tot de Euro Ecologic pentru 1.400 de euro.

Paza va fi asigurată 24 de ore din 24 de patru agenți. Acestora li se vor alătura alți patru care vor veghea doar 12 ore pe zi. Contractul în valoare de 14.300 euro a fost atribuit firmei Sicuro Invest, deținută de Emin Gogea. Născut în Teleorman, Gogea s-a implicat și în afaceri cu energie și a fost asociat într-o la Belfoods cu viceprimarul Sectorului 4, Dan Bogdan Delegeanu, membru de frunte al PSD. Printre beneficiarii serviciilor de pază oferite de Sicuro Invest se numără Ministerul Agriculturii condus de celebrul Daea, Romsilva și DNA Constanța.