Skip to content

Taximetriștii care cer sume mai mari decât contravaloarea cursei pot fi reclamați la o linie verde

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat în cadrul unui comandament privind fluidizarea traficului din Capitală, că persoanele care călătoresc cu taximetrişti care cer sume mai mari decât contravaloarea cursei pot reclama aceste fapte la o linie verde.

„Atrag atenţia Poliţiei Locale că trebuie să fie mai vigilentă şi să dea amenzi dacă taximetriştii negociază cursele sau dacă intră în discuţii nepotrivite cu cetăţenii. De asemenea, trebuie amendaţi taximetriştii dacă sunt mirosuri neplăcute în maşini sau muzică de proastă calitate. Îi rog pe cetăţeni să-i reclame pe taximetriştii cu astfel de probleme la numărul verde 0800 800 868 prin care să comunice numărul de înmatriculare al taxiului, precum şi indicativul şi să reclame taximetriştii care negociază sau cer mai mulţi bani sau dacă dau dovadă de un limbaj şi un comportament neadecvat”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea.

Primarul general a amintit şi de noile reglementări ale legii taximetriei şi le-a sugerat companiilor care practică transport de persoane, cum este cazul platformei Uber, că trebuie să intre în legalitate şi să plătească taxe şi impozite.

Pe de altă parte, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că în noaptea de Revelion, doar 12 taximetrişti au cerut mai mulţi bani pentru curse, aşa cum s-a stabilit în urma unui control al Primăriei.

„La controlul desfăşurat de Primărie în noaptea de Revelion au fost găsiţi 94 de taximetrişti cu probleme. Dintre aceştia, nouă taximetrişti nu aveam autorizaţie, iar 12 au cerut mai mulţi bani”, a declarat Bădulescu, potrivit Mediafax.ro.