Skip to content

Taxiurile din zona aeroportului Henri Coandă, verificate de polițiști

Poliţiştii de la rutieră și de la transporturi au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie din zona aeroportului internaţional Henri Coandă Bucureşti, informează Poliția Română.

În numai trei ore, au fost verificate 63 de autoturisme și au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, un permis a fost reținut în vederea suspendării, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

La data de 27 octombrie a.c., în intervalul orar 11.00 – 14.00, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona aeroportului internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Activitatea a vizat verificarea activității de taximetrie și depistarea celor care transportă pasageri fără îndeplinirea prevederilor legale.

În numai 3 ore, polițiștii au verificat 63 de autoturisme și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 2 pentru încălcări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, iar un permis a fost reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!