Tentaculele Securității cer ieșirea României din Uniunea Europeană

Un fost lt. col. SRI, condamnat pentru fals într-un dosar de corupție, a publicat luni seara pe pagina sa de facebook un mesaj compus parcă în beciurile Securității.

Acest mesaj, denumit ROEXIT, prin care se cere practic ieșirea României din UE, a venit în urma acuzelor dure ale vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a declarat că oficialii europeni nu critică România, ci unele acțiuni ale puterii politice.

Mesajele împotriva Uniunii Europene au pornit și de la liderii PSD, disperați că Europa democrată îi critică vehement. Vicepreședintele Comisiei Europene a declarat chiar că Europa va aduce Guvernul României în fața justiției dacă regulile UE sunt încălcate.

Fost șef al Direcției de Combatere a Terorismului din SRI, Daniel Dragomir, un înflăcărat adept al acțiunilor jandarmilor de la Mitingul Diasporei, combate cu mânie proletară Europa: „Nu credeți că ne-ați furat destul ca să ne mai dați și lecții?”

Un asemenea mesaj frizează absurdul. UE a furat România? UE pompează bani în România, dar țara noastră are cea mai mică rată a absorbției fondurilor europene. Din cauza cui? Dacă nu a celor care au guvernat sau guvernează țara! Mai mult, românii sunt campioni la a se înfrupta ilegal din fonduri euorpene. Deci, cine fură de la cine?

Dragomir (foto) a mai scris că România plătește taxe la UE mai mult decât primește din fonduri, dar fără să aducă vreo dovadă. El crede că „românii decid singuri ce politică duce România”. Nimic mai fals, românii despre care vorbește el sunt cei aleși, unii votați chiar de morți.

„Atâta timp cât văd doar firme olandeze, italiene, franceze, germane că iau toate licitațiile și au cumparat tot în România, iar pe noi ne înjurați că suntem corupți, UE e doar o poveste pentru creduli”, mai scrie fostul ofițer.

Licitațiile la care face referire, chiar dacă ar fi fost ilegale, au fost câștigate pe baza unor caiete de sarcini. Făcute de cine? De oficialii români. Așa că orice licitație trucată câștigată de o firmă din țările menționate nu a fost finalizată decât cu ajutorul unor oficiali români corupți.

Daniel Dragomir a arestat preventiv la cererea DIICOT în dosarul spionării fostei șefe DNA. El ar fi plătit 1.000.000 de lire sterline unei firme din Israel pentru ca Laura Codruța Kovesi să fie spionată. Dorea astfel să se răzbune pentru că DNA îl ancheta pentru luare de mită.

Mesajul anti-UE a fost însușit și de Marian Munteanu, fost lider al studenților din Piața Universității pe vremea când se cânta Imnul Golanilor. Ulterior, Munteanu a fost dovedit ca fiind turnător la Securitate. El e declarat că dacă românii vor vota la referendumul din 6-7 octombrie pentru familia tradițională „înseamnă că vor vota independența față de UE”.

Analistul Cristian Unteanu scria în Adevărul că acest tip de discurs este „extrem de grav pentru că mesajul este fals şi ipocrizia liderilor politici care ne împing în acest tip de cursă de şoareci este posibil de asimilat, după umila mea părere, cu o trădare a intereselor naţionale. Dacă ar fi cu adevărat cinstiţi, nu despre ROEXIT ar trebui să vorbească mai întâi, ci despre cealaltă chestiune. Cea reală şi fără răspuns: unde ne ducem după asta?”

Cât de actual este mesajul lui Cristian Pațurcă, autorul Imnului Golanilor din 1990:

„A fost odată ca-n povești, a fost în România
O gașcă mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicând cu oamenii de bine
Numiți și neocomunisti și fără de rușine.

Mai bine haimana, decât trădător
Mai bine huligan, decât dictator
Mai bine golan, decât activist
Mai bine mort, decât comunist.

Vrem libertate, nu comunism și nici schimbări de formă
Și de aceea, securiști, să nu ne puneți normă.
Noi nu vrem neocomunism, nici neolibertate
Democrații originale și nici minciuni sfruntate.”

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.

error: ?