FBI a publicat la sfârșitul lunii martie 2018 mai multe documente legate de asasinarea profesorului Ioan Petru Culianu, fost asistent al lui Mircea Eliade.

Profesorul Culianu avea 41 de ani și a fost executat în 1991 cu un singur foc de armă în ceafă în toaleta de la etajul unde-și avea biroul, într-o clădire a Universității din Chicago. Nici până acum asasinul nu a fost prins.

Conform documentului, averea profesorului Culianu o reprezentau drepturile de autor pentru cărțile sale tipărite în mai multe țări.

Avea mobilă și câteva obiecte de artă asigurate pentru 20.000 de dolari, cărți pentru alte 20.000.

Mai avea trei conturi de pensii cu o valoare totală de aproximativ 6.500 de dolari. Beneficiarul testamentului urma să primească și pensia pe care Olanda i-o datora lui Culianu pentru cei 12 ani de muncă.

Deținea în conturi bancare 60.000 de dolari.

Testament Ioan Petru Culianu
Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.