Trafic feroviar oprit în urma unei deraieri. Un vagon a sărit de pe șine

În seara de 8 martie 2019, în jurul orei 21.00, un vagon al trenului R 4136 a deraiat în apropiere de o barieră.

Nici unul dintre cei 20 de pasageri care se aflau în tren nu a fost rănit, conform unui comunicat al CFR.

Trenul circula de la Sighetu Marmației la Dej.

La câteva minute după ce a plecat din Halta Telciu, înainte de a intra în gara din comuna Coșbuc, ultimul vagon al trenului a sărit de pe șine din cauza unui boghiu.

Pasagerii au fost preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun.

Întârzierile anunțate de CFR au fost de 1.646 de minute.

Un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice a fost adus pentru repunerea pe şină a boghiului.

Personalul feroviar va trebui să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, mai susțin oficialii CFR.

Și în data de 9 martie 2019, călătorii care circulă pe această rută sunt transbordați cu mijloace auto între stațiile Dealul Ștefăniței și Salva, distanța dintre cele două fiind de 37 de km.

Transbordarea se va face, informează CFR, până la finalizarea lucrărilor de reparații la linia de cale ferată din apropierea staţiei Coşbuc.

În cursul nopții s-a acționat pentru repunerea pe șină a vagonului deraiat şi tractarea lui din zonă, iar în prima parte a acestei zile se vor desfășura lucrări de reparații atât la infrastructura, cât și la componentele acesteia, în vederea redeschiderii circulației feroviare.

  •