Trafic rutier: Se circulă în condiții de iarnă în 17 județe

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfășoară îngreunat pe mai multe artere rutiere din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara, din cauza viscolului și a stratului de zăpadă depus pe suprafața de rulare, vizibilitatea fiind redusă din cauza condițiilor meteorologice.

Pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 10 (București) – 35 (Fundulea) plouă, carosabilul fiind umed, iar între localitatea Fundulea și județul Constanța, dar și pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, sunt precipitații mixte, carosabilul fiind umed, fără depuneri de zăpadă pe partea carosabilă (temperaturi pozitive).

Se acționează cu material antiderapant, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pentru a preveni producera unor evenimente nedorite.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

Se circulă în coloană pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia

Pe DN 1 Ploiești – Brașov, pe raza stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, carosabilul este umed. Astfel, se circulă în coloană pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia, în ambele sensuri, dar și pe raza localității Comarnic, județul Prahova, pe sensul de deplasare către Brașov, fiind coloană în mișcare încă din localitatea Breaza , de la kilometrul 102+500 de metri.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului.

Pe DN 1A, de la kilometrul 142 până la kilometrul 160 + 600 de metri, comuna Măneciu, carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă frământată de 0-2 cm. Se actionează cu materiale antiderapante. Traficul este redus la acest moment pe ambele sensuri

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, semnalizând totodată această intenție.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA