Skip to content

Traficant italian de migranți, prins la Satu Mare cu trei indieni

Pe 20 decembrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale.

În jurul orei 22.00 au observat în municipiului Satu Mare un autoturism Audi A4 înmatriculat în Italia în care s-au îmbarcat trei cetățeni de origine afro-asiatică.

De aceea, au urmărit mașina și au oprit-o pentru control.

În aceasta se aflau doar șoferul, un cetățean italian, Vincenzo N., în vârstă de 39 de ani și un cetățean indian cu drept de ședere pe teritoriul Italiei, Vijay M., în vârstă de 30 de ani.

Cele trei persoane care urcaseră în autoturism dispăruseră, așa că polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a împrejurimilor.

Și-au anunțat prin stație colegii, iar cei trei indieni, cu vârste între 26 și 38 de ani, au fost prinși și reținuți de un echipaj de politie în localitatea Pelișor, județul Satu Mare.

În timpul interogatoriilor, indienii au declarat că aveau de gând să ajungă în Italia și Germania.

Nu aveau viză Schengen și s-au gândit să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutați de cele două persoane depistate anterior în Audi A4.

Indienii sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, iar italianul și partenerul său pentru trafic de migranți.