Tragedie pe Dunăre: Cel puțin șapte morți și 16 dispăruți în Budapesta

UPDATE: Potrivit presei ungare, persoanele de la bord sunt din Coreea de Sud, fapt confirmat de Ministerul de Externe al acestei țări.

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar 16 sunt dispărute după ce o navă de agrement, Hableány, care aparține operatorului turistic Panorama Deck, cu zeci de turişti la bord, s-a scufundat miercuri noapte în Dunăre, la Budapesta, informează Mediafax.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, informează agenţia de ştiri MTI şi televiziunea de stat, potrivit Reuters.

Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar şi a fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost scufundată în fluviu din cauza unor curenţi puternici în urma unei furtuni care s-a produs la Budapesta.

Mass-media din Ungaria anunţă că ar putea exista mai multe victime în urma accidentului.

„Nu putem confirma de ce s-a scufundat nava. A fost o zi obișnuită, o cursă regulată. Noi transportăm mii de turiști zilnic. Nu existau semne că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”, a spus un purtător de cuvânt al operatorului turistic.

Agenţia naţională de ştiri MTI a citat compania de transport maritim care a transmis că vasul transporta 34 de persoane, inclusiv echipajul, majoritatea turişti din Asia.

Poliţia şi serviciile de urgenţă nu au reuşit să verifice numărul morţilor şi răniţilor.

Mai multe persoane au fost transportate la spital, au declarat pentru televiziunea maghiară M1 reprezentanţii poliţiei şi ai serviciului de ambulanţă.

M1 a anunţat că 14 persoane au fost scoase din apă până acum, iar şapte dintre ele au murit.

Dunărea a inundat zona, furtuna provocând curenţi puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?