Skip to content

Trei minore au fost răpite și forțate să se prostitueze în Italia

Procurorii DIICOT Pitești au efectuat în dimineața zilei de astăzi, 25 aprilie, nouă percheziții în Râmnicu Vâlcea și Călimănești într-o acțiune ce viza destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, proxenetism, tentativă la înșelăciune și fals informatic.

Anchetatorii susțin că între 2011 și 2018 trei persoane au constituit acest grup infracțional care opera în România, Italia și Franța. Victimele acestora erau recrutate fie prin metoda Loverboy, fie prin forță și obligate să se prostitueze. Primeau o mică sumă suficientă doar pentru mâncare și apă, în timp ce membrii grupării au câștigat peste 250.000 de euro.

La DIICOT Pitești au fost duse pentru audieri 15 persoane. „Membrii grupării ar fi achiziționat droguri de pe teritoriul Italiei, pe care ulterior le-ar fi distribuit în județul Vâlcea”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Într-un alt caz, magistrații Tribunalului Galați au decis ieri, 24 aprilie, arestarea pe o perioadă de 30 de zile a lui Dumitru Marin zis Mitică, în vârsă de 41 de ani; Iulian Marin, 34 de ani; Ioana Marin, 67 de ani; Dumitrel Sorin Marin, 29 de ani și Tincuța Pătrașcu, 33 de ani.

Toți sunt acuzați de DIICOT Galați de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată.

Luni, 23 aprilie, procurori din cadrul DIICOT Galați dispuseseră reținerea pentru 24 de ore a celor cinci pentru că începând cu 2007 aceștia au dus și exploatat sexual în Italia trei minore și cinci tinere. Și în acest caz, victimele au fost racolate prin metoda Loverboy sau răpite și forțate să se prostitueze.

În Italia, membrii familiei Marin le confiscau victimelor actele de identitate și le trimiteau să se prostitueze fie pe stradă, fie în apartamente pe care le închiriau. Din exploatarea minorelor și tinerelor, familia Marin a obținut, se arată în comunicatul DIICOT, peste 300.000 de euro.

La perchezițiile efectuate în județele Galați și Brăila, anchetatorii au găsit și confiscat două autoturisme cumpărate din exploatarea victimelor, bijuterii și 4.500 de euro.  Mașinile erau folosite pentru a duce tinerele în Italia unde acestea erau forțate să se prostitueze prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional.