Trei persoane, reținute în București pentru trafic de ecstasy

La data de 19 ianuarie 2019 procurorii DIICOT au reținut pentru 24 de ore trei persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

La sfârșitul lunii noiembrie 2018, polițiștii s-au sesizat din oficiu că A. D. distribuia către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată.

Ulterior drogurile erau revândute la prețuri mai mari în cluburi din București.

Conform DIICOT, membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate și după ce drogurile erau aduse în România, inculpații M.C., P. O. și A. D se ocupau de vânzarea lor.

Prețul mediu de procurare din Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat.

Inculpații vindeau comprimatele în România la prețuri de peste patru ori mai mari în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă erau vândute la bucată prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat.

Marți, 15 ianuarie 2019, inculpaţii au comercializat în Piatra Neamț 101 comprimate MDMA, cu suma de 2.100 lei.

Trei zile mai târziu, au fost surprinşi în flagrant în București în timp ce comercializau 1.807 comprimate MDMA la prețul de 8.100 euro.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că inculpații se aprovizionau aproape lunar cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA.

Dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat, s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.

Inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?