Skip to content

Trei români au încercat să trimită un pakistanez în Ungaria

Tot mai mulți conaționali au prins gustul traficului de migranți. În mod normal o călăuză îndrumă mai mulți migranți să treacă ilegal frontiera, dar la Satu Mare a fost nevoie de trei români să ajute un pakistanez.

Sâmbătă seara în jurul orei 19.00, polițiștii de frontieră au oprit pe drumul dintre comunele Dorolț și Dara, în apropiere de granița cu Ungaria, un Opel Vectra înmatriculat în Sălaj. În mașină se aflau patru persoane, dar numai trei vorbeau limba română.

Drumul dintre Dara și Dorolț este chiar lângă fâșie

Nu puteau să-și justifice prezența în zonă, așa că au fost duși la sediul Poliției de Frontieră unde au fost identificați. Ocupanții mașinii erau doi bărbați și o femeie, toți cetățeni români, iar al patrulea era un pakistanez în vârstă de 21 de ani.

AVERTISMENT al Poliției de Frontieră Română: Nu facilitați trecerea ilegală a frontierei de stat, infracțiunea se pedepsește cu închisoare

Românii intenționau să-l ducă pe străin cât mai aproape de fâșia de frontieră. Acesta urma să treacă ilegal în Ungaria. Pakistanezul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar românii pentru trafic de migranți.

Robert Dulanyi și Gioni Varga au primit mandat de arestare preventivă pe 30 zile, iar Helga Varga a fost arestată la domiciliu. Instanța a decis dumincă, 4 martie 2018, că femeia nu are voie să-și părăsească casa din Satu Mare fără permisiunea judecătorului sau a procurorului.

Helga Varga nu are voie să părăsească domiciliul din strada Pintea Haiducul timp de 30 de zile