Skip to content

Trei români, condamnați în Belgia: «Am furat whiskey pentru că avem un botez în familie»

Hoții români au fost condamnați joi, 5 iulie, la un an de închisoare cu suspendare de judecătorii de la tribunalul din Mechelen, Belgia. În fața magistraților au compărut Otilia M., de 60 de ani, fiica sa Lenuța C., de 32 de ani, și ginerele Romeo C., de 38 de ani.

Infracțiunile de care sunt acuzați le-au comis la începutul lunii mai. Polițiștii din Mechelen au observat că cei trei, împreună cu doi copii, intrau și ieșeau dintr-un magazin Kruidvat în aparență fără să fi cumpărat nimic.

De asemenea, agenții au observat că în portbagajul mașinii lor se aflau diverse produse despre care credeau că fuseseră furate. Au decis să percheziționeze mașina și înăuntru au găsit 35 de conserve de ton care s-au dovedit a fi furate de la un supermarket Delhaize, scutece și produse de îngrijire sustrase de la Kruidvat și nu mai puțin de unsprezece sticle cu whiskey pe care le-au furat de la un Lidl.

”Whiskey-ul l-am luat pentru botezul fiului nostru cel mai mic dintre cei opt”, au explicat românii polițiștilor.

Probele împotriva hoților erau cât se poate de clare. Nu aveau nicio dovadă a cumpărării produselor, iar ”pantalonii lor erau plini cu produse furate, aceștia fiind croiți special pentru a putea ascunde ușor prada”, a spus procurorul de caz.

Avocații inculpaților au cerut clemență pentru aceștia: ”Erau aici de puțină vreme, iar statul i-a ajutat prea puțin sau chiar deloc”.

Cei trei au primit un an de închisoare cu suspendare și 1.600 de euro amendă, tot cu suspendare. Mașina cu care transportau produsele furate a fost pusă sub sechestru, informează Gazet van Antwerpen.