Trei români din Berlin, arestați în Danemarca. În mașină aveau zeci de kg de cotlete de porc furate

Ce se întâmplă când crezi că ești mai deștept decât ceilalți participanți la trafic? Sâmbătă, 30 martie, la ora 15.15,  polițiștii din Fyn au fost înștiințați că o mașină de culoare albă înmatriculată în Germania a trecut podul de la Storebælt fără să plătească taxa. Practic, șoferul s-a strecurat în urma unei alte mașini ca să nu achite 34 de euro.

Polițiștii danezi au oprit pe autostrada spre Nyborg o mașină în care se aflau trei persoane, descrise ca fiind de etnie romă. La control, au descoperit mai multe bunuri furate în valoare de aproximativ 3.000 de euro. Hans Jørgen Larsen de la Poliția din Fyn a spus că mașina era foarte încărcată cu diverse bunuri.

Ulterior, s-a dovedit că acestea au fost sustrase din mai multe magazine. Cei trei au fost imediat arestați. Duminică dimineața, 1 aprilie, au fost duși în fața magistraților din Odense unde românii și-au recunoscut faptele și au fost imediat condamnați.

Procurorul Klaus Holten Kristensen a declarat pentru presa daneză că este vorba de un cuplu căsătorit și nepotul lor de 16 ani. Toți trei locuiesc în Berlin și au declarat anchetatorilor că au decis să vină în Danemarca la furat.

Inițial au declarat că produsele sunt pentru consumul propriu, dar procurorul nu i-a crezut mai ales că în mașină au fost găsite 55 de kg de cotlet de porc, dar și cosmetice, haine și lame de bărbierit.

Interesant este că șoferul mai fusese oprit anterior în Rødby, dar a fost lăsat să-și continue drumul. Conform declarațiilor celor trei, ei au mers prin mai multe magazine din împrejurimile capitalei Copenhaga, dar nu își mai aminteau unde anume. Nici din produsele confiscate nu reiese acest lucru.

Adolescentul de 16 ani a fost condamnat la 40 de zile de închisoare cu suspendare datorită vârstei. El a fost dus la un adăpost social până părinții vor veni să-l ia.

Adulții au primit 60 de zile de închisoare cu executare fiecare.

Procurorul Klaus Holten Kristensen a declarat că toți trei vor primi interdicție de a intra în Danemarca pentru o perioadă de patru ani.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *