Filiala MediaSind TVR a Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită Comisiei de anchetă din Parlamentul României să verifice și situația contractelor de asistență juridică încheiate de către conducerea Societății Române de Televiziune cu diverse case de avocatură.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala sa MediaSind TVR au solicitat ieri, 20 februarie 2019, conducerii SRTV, printr-o adresă depusă la Registratura generală a institutiei (foto), să clarifice mai multe chestiuni de interes public:

Având în vedere hotărârile Conferintei anuale a MediaSind TVR din 22 ianuarie 2019 și ale Conferinței Naționale a SRJ MediaSind din 29 ianuarie 2019, sindicaliștii au solicitat conducerii TVR să răspundă mai multor întrebări.

Ce sume a cheltuit SRTv în perioada 2012 – până în prezent pe contracte de asistenţă juridică?

Care sunt casele de avocatură cu care SRTv a încheiat contracte de asistenţă juridică, în perioada 2012 – până în prezent?

Care au fost sumele cheltuite de SRTv cu fiecare casă de avocatură, în parte, în perioada 2012 – până în prezent?

Care au fost cheltuielile totale ale SRTv în perioada 2012 – până în prezent cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică?

Unul dintre cazurile la care MediaSind face referire are în vedere tranzacţia încheiată de conducerea SRTV cu fostul disponibilizat Marin Drumcea privind reangajarea acestuia, fără concurs, la Serviciul Juridic.

„Din informațiile noastre, cheltuielile cu avocații din afara instituției sunt de ordinul milioanelor de euro. De exemplu, numai onorariile plătite avocatului care a reprezentat instituția în procesele cu salariatii disponibilizati, au costat Televiziunea națională peste 1,6 milioane euro. Toate aceste cheltuieli făcute prin încălcarea legii, nu se puteau efectua fără acordul conducerii Departamentului Juridic”, se arată în comunicatul MediaSind.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA