Ucigașul polițistului din Timiș, găsit spânzurat în celulă. Medicii încearcă să-l resusciteze

UPDATE: Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Penitenciarul Timişoara a transmis că medicii au confirmat decesul lui Lepa la ora 7.15.

„Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timişoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a săvârşit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deţinere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceştia au constatat decesul la ora 7.15. În conformitate cu procedurile legale, administraţia locului de deţinere a anunţat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara”, se arată în comunicatul Penitenciarului Timişoara.

Marcel Lepa, bărbatul acuzat că l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat în celula în care era închis la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul acuzat că l-a ucis duminică, 2 iunie, pe poliţistul Cristian Amariei, în localitatea Izvin, a fost găsit spânzurat luni dimineaţa, arată pressalert.ro.

Potrivit sursei citate, medicii încearcă să îl resusciteze pe Lepa, care se afla în carantină, fiind sub puterea unui mandat de executare a unei pedepse de patru ani şi opt luni pentru care era şi urmărit în momentul în care a comis crima.

Ionel Marcel Lepa a fost arestat preventive, vineri, după ce a fost audiat de procurori. Lepa a recunoscut ca l-a ucis pe politistul Cristian Amariei, însă a spus că nu a intenţionat să-l omoare, că a ţintit la picioare, dar arma s-a descărcat în pieptul şi gâtul poliţistului. De asemenea, a spus că a fugit pentru că s-a speriat.

Cum a fost ucis poliţistul Cristian Amariei Ionel

Marcel Lepa a fost arestat preventiv cu acuzaţia de ultraj în varianta omorului calificat, fiind acuzat că l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, aflat în misiune. Cristian Amariei a fost mobilizat duminică, 2 iunie, împreună cu colegul lui de la postul de Poliţie din oraşul timişean Recaş pentru prinderea lui Lepa, urmărit internaţional.

Cei doi au plecat împreună cu alţi doi poliţişti de la Investigaţii Criminale în satul Izvin, la aproximativ 5 kilometri de Recaş, unde aveau informaţii că Marcel Lepa se ascundea într-o casă.

Fugarul a sărit pe o fereastră în faţa agentului Amariei, pe care l-a împuşcat de la mică distanţă cu două gloanţe: unul în zona sternului şi al doilea la baza gâtului, în trahee.

Un alt poliţist a fost rănit la picior.

Lepa a fugit apoi cu unul dintre poliţiştii de la Investigaţii Criminale pe urmele lui, care ar fi tras asupra ucigaşului peste 30 de cartuşe, fără să-l nimerească.

După câteva sute de metri, Lepa a pătruns într-o curte şi i-a ameninţat pe proprietari cu pistolul în schimbul cheilor autoturismului.

A pornit cu maşina, dar a intrat după câţiva metri într-un şanţ. Deşi poliţistul care-l urmărea a reuşit să-l rănească la umăr, Lepa a reuşit din nou să se facă nevăzut, fugind peste un câmp şi intrând apoi într-un pâlc de pădure.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?