UE confirmă: Produse alimentare cu dublu standard între VEST și EST. Ambalaj identic, calitate mai proastă, prețuri mai mari

Uniunea Europeană confirmă dublul standard al alimentelor pe piața comunitară. Un raport al Parlamentului European constată că ambalajul e identic, dar compoziția produselor e diferită între Vest și Est.

Numele produsului e același, designul ambalajului același, dar rețeta, ingredientul de bază folosit, cantitățile sunt complet altele, în funcție de țara pentru care sunt destinate, conform Știrile TVR.

Și nu este vorba numai despre produsele alimentare, ci și de bunuri de consum, cum ar fi detergenții sau produsele de igienă.

Raportul Parlamentului European identifică 4 metode prin care se face discriminarea între Vest și Est:

– arome, compoziții, ingredient principal diferit, dar același aspect

– produse de calități diferite, ambalate la fel

– diferența la greutatea produselor, ambalajul – identic

– lansarea produsului la o calitate superioară și, după ce consumatorii se obișnuiesc să-l cumpere, schimbarea rețetei.

În plus, așa cum majoritatea cumpărătorilor români au putut constata, prețurile sunt chiar mai mari în țările estice deși calitatea este cu totul alta.

Comisia Europeană a promis că metodologia comună de testare a calității produselor va fi gata în aprilie și va permite statelor membre ale Uniunii să lanseze în luna mai o campanie coordonată de testare a produselor alimentare.

Ministerul Agriculturii nu vrea să dezvăluie numele celor nouă produse de calitate inferioară față de cele vândute în Occident

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *