Skip to content

Un autocar plecat din Italia s-a izbit de un zid în Elveția. Printre pasageri se afla și un român

La bordul autocarului care a fost implicat într-un accident în Elveția, plecat din Genova spre Germania, se aflau 51 de persoane.

Poliția elvețiană a informat că o femeie a murit, însă până acum nu a fost făcută publică naționalitatea acesteia.

În autocar se aflau cel puțin 13 italieni, un român, un elvețian, un german, doi columbieni, un iordanian, un bosniac, doi albanezi, șase ruși, doi nigerieni, un ganez și o persoană din Benin.

Naționalitatea celorlalți pasageri nu se cunoaște deocamdată.

Poliția locală a declarat că în urma impactului au fost rănite 41 de persoane.

Accidentul s-a produs duminică, 16 decembrie, pe autostrada A3 cu puțin înainte de ora 4.15 dimineața. Autocarul a derapat și apoi s-a izbit de un zid.

Vehiculul, aparținând unei filiale a firmei de transport Flixbus, se îndrepta către Düsseldorf, Germania.

Autostrada a fost blocată în ambele sensuri de mers. Cel puțin trei persoane au fost rănite grav, printre care și unul dintre șoferii autocarului.

Flixbus își exprimă solidaritatea față de persoanele implicate în accident

În autocarul de linie care efectua transport de persoane pentru Flixbus, pe ruta Genova – Düsseldorf, care s-a ciocnit de un zid lângă Zürich, se aflau „45 de persoane și doi șoferi”, scrie Flixbus într-o notă prin care se confirmă decesul unei pasagere și rănirea altor 41 de persoane.

„Răniții au fost duși la spitalele locale. Suntem în contact cu autoritățile”, a adăugat Flixbus care își exprimă „solidaritatea față de pasagerii și șoferii implicați în accident, dar și față de familii și prieteni”.

Autocar cu grave defecțiuni tehnice, înmatriculat în România, pus sub sechestru în Elveția